25.01.2023

Kako pomladiti PC za 3 godine u roku od samo 4 sata?

3-4 godine je odradio posao menadžera na stolu. Zahvaljujući svojoj premium konstrukciji je podnosio svakodnevno prenošenje, rad na koljenima ali i padove s tih istih koljena. Nitko ga nije pazio, pa bio je to „samo“ poslovni laptop. Na kraju je završio tako, kao što vidite na slici niže.

Samo mali postotak premium uređaja kod nas dođe u ovakvom stanju - pa svaki njegov dio je vizualno neodgovarajući (ogrebotine, ulubine, tragovi na ekranu i sl.). Ali baš na njemu Vam možemo pokazati primjer vrhunske renovacije od techsavers.

Kako će postati laptop identičan novome? Tu je recept od techsavers za savršenu renovaciju. Krenimo s tim najvažnijim - sastojcima:

  • Šest parova spretnih i iskusnih ruku
  • Zaliha rezervnih dijelova površine 1 300m2 do visine od 5 metara
  • Nekoliko japanskih printera, svaki u vrijednosti manjeg automobila
  • 4-6 sati na temperaturi od 23 stupnja Celzijevih
  • Naštimani interni procesi i informacijski sustav

Nakon primitka laptopa u skladište, prvi par ruku i očiju ocijeni njihovo stanje i potencijal. Cilj kod premium modela kao što su EliteBook od HP ili Latitude od DELL je, da izgledaju i rade kao novi. Tako dolaze u ponudu u našoj e-trgovini techsavers u najboljem mogućem vizulanom stanju.

Računalo ili laptop treba za početak očistiti, stoga njegovi prvi koraci vode izravno na profilaksiju – kompresorsko čišćenje zrakom u posebno opremljenoj prostoriji. Tako očišćen putuje kod tehničara, koji provjerava je li hardware u 100 % stanju, te mijenja oštećene dijelove isključivo za nove. Proces promjene dijelova traje sat i 50 vijaka.

Već u tom trenutku laptop izgleda kao nov, no još je potrebno dati mu završni sjaj. Čekaju ga slijedeća tri para ruku techsavera. Odmah prvi testira sve njegove komponente i to na snagu, funkcionalnost ekrana i zdravlje baterije. Nakon što se uvjeri da ima najnoviju verziju Windows 11, ga u zatvorenoj prostoriji čeka precizni Japanac.

Kad naš Japanac s njim završi, tipkovnica ima potpuno novu površinu i hrvatsku lokalizaciju. Ukoliko je to moguće, sačuva se i funkcija pozadinskog osvjetljenja tipaka. U našem slučaju (HP EliteBook 840 G5) će tipkovica biti potpuno otiskana i osvijetljena. Ostao je samo posljednji par ruku za kraj - tih najpažljivijih. Kao u rukavicama naš laptop detaljno očiste, dodaju posljednje sastojke i opremu, te na kraju sigurno spakiraju u lijepu ambalažu. Zahvaljujući tome će njegov novi vlasnik imati od unboxing-radost kao kod novog proizvoda ali za puno manje novca.

PAŽNJA! Na tržištu postoji konkurencija, koja si je ovaj recept prilagodila prema sebi. I to tako, što je dodala nekvalitetne sirovine (jeftine kineske SSD diskove) te zavarava kupce neistinitim stanjem. Ne pružaju niti jamstvo, koje je standard kod techsavers – kao npr. 2 godine na bateriju ili 2-5 godina na cijeli uređaj.

MMi u techsavers s ponosom pripremamo ovaj recept svakodnevno već više od 16 godina. Stoga smo samo za posljednju godinu donijeli radost kvalitetno renoviranim laptopima, PC ili nekim drugim primjercima računarske tehnike za skoro 50.000 kupaca po cijeloj Europi. Stoga vjerujemo, da naši laptopi „kao novi“ su u neku ruku bolji nego novi. Na našoj strani nije samo najbolji omjer cijene i snage nego i ekološka misija renoviranja. Hvala Vam na čitanju i pozdravljamo Vas ?

1